ik hou zielsveel van het leven!

Waar ik vroeger voornamelijk in mijn hoofd leefde en ‘voelen’ alleen wat voor watjes vond, weet ik nu op een diep niveau dat juist daar het echte leven zich afspeelt.

Nu zet ik mijn gevoeligheid en intuïtie in als kracht.

Maar zo is het niet altijd geweest!

Ik ging als een grijze muis in de grote massa op en leefde het leven wat anderen voor mij bedacht hadden. Tot het breekpunt kwam en ik die manier van (over)leven niet meer trok, er grote gamechangers in mijn leven kwamen en ik ontwaakte: dit is niet waarvoor ik op deze aardbol geland ben.

Jarenlang paste ik me aan

In de kerk voelde ik me letterlijk ‘doodgepreekt’. Ook in de hulpverlening voor mijn destijds twaalfjarige zoon zag ik een vergelijkbare starre en verouderde denkwijze, waardoor hij op allerhande vlakken ‘faalde’ en het leven voor hem als zinloos werd ervaren (lees hier de blog waarin ik hierover vertel).

Ik nam rigoreuze beslissingen om radicale vernieuwing te creëren.

Sobere kerkbanken en dossiers vol GGZ-verslagen verwisselde ik voor een leven waarin vrijheid in voelen en denken voorop staat. Eeuwenoude dogma’s en logge systemen maakten plaats voor een compleet nieuwe werkelijkheid.

Hierna begon mijn zoektocht naar mijn zielsmissie, die ik vond in de uitspraak van Erasmus:

Mogen zijn wie je bent, dát is geluk!

Na jarenlang als personeelsfunctionaris en redacteur gewerkt te hebben, heb ik in 2019 een opleiding voor Natuurcoach gedaan. Ondertussen was ik als zelfstandig ondernemer gestart en hielp ik mede-ondernemers met het vertalen van hun passie in unieke woorden voor websites, brochures en andere tekstuitingen.

Met dat ‘woord-toveren’ ga ik nog een stapje verder: ik train, schrijf, coach en geef Reiki-behandelingen, alles met één doel:

jou helpen jouw unieke Zelf te vinden, zodat je vanuit die krachtplek je eigen waarheid kunt uitspreken.

Ik word zielsgelukkig als ik levens zie veranderen en draag daar graag mijn steentje aan bij. Daarbij kijk en voel ik net een stukje verder dan de oppervlakte, ik neem niets voor zoete koek aan en je houdt mij dan ook niet makkelijk voor de gek 😉

Als Reiki Master speelt Reiki een cruciale rol in mijn praktijk en zet ik de helende en transformerende werking van de Reiki-energie graag in tijdens los te boeken Reiki-sessies. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot Reiki Teacher, vanaf februari 2023 kun je bij mij terecht om zelf Reiki 1 te leren. Klik hier als je meer wilt weten of neem direct contact op als je je plekje nu al wilt reserveren.

Je vindt me regelmatig op m’n lievelingsplek, de pure natuur. Maar ook met down to earth spiritualiteit, goede gesprekken en een flinke teug Mediterrané maak je mij heel blij.

Dankbaar voor de levenslessen, diepe dalen en ook prachtige bergtoppen, kan ik nu zeggen: ik hou zielsveel van het leven!

Liefs Henny

Mogen zijn wie je bent

dat is geluk!

“Wat een heerlijke retreatdag heb ik gehad! Op een prachtige plek, met inspirerende vrouwen, mooie oefeningen, nieuwe inzichten en de fijne energie van Henny. 

Echt een aanrader voor iedereen die een dag bewust wil loskoppelen van de business en zijn of haar ziel wil voeden.”

Marije de Jong | Natural Flow Coaching

“Wat een fijne retreatdag gaf Henny! Ontspannen, met een fijne energie, georganiseerd maar ook heel relaxed. Invoelend wat op dat moment nodig is.

In het heerlijke boswachtershuisje ‘het Stille midden’ kwamen we samen met groepje van gelijkgestemde ondernemende vrouwen. Visualiseren, luisteren naar elkaars (ondernemers)ervaringen. Ze gaven me inzichten waar ik naderhand mee aan de slag ben gegaan. Mooie opdrachten met de prachtige natuur als uitgangspunt.

Een ultiem dagje voor mezelf. Eindelijk weer eens connecten met gelijkgestemde vrouwen, het kon en mocht weer, zo fijn en waardevol!”

Anique van Kooij | Sensa Stijlcoach

Heb je een vraag?

Een Reiki behandeling, schrijfcoaching, ideeën voor samenwerking of een andere vraag … laat gerust een berichtje achter, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Leuk je te leren kennen!

 

10 + 11 =