Energiebescherming – houd je energiepeil in balans

Van vermoeidheid naar levenslust. Zo kun je mijn ontdekkingstocht in de wereld van energie het beste omschrijven. Ik ontdekte namelijk dat ik helemaal niet leeggezogen, vermoeid of somber hoefde te zijn, omdat er eenvoudige manieren bestaan om dat te voorkomen. Handige tools die ik nu dagelijks inzet, zodat ik fluitend de dag doorkom en zelfs aan het eind van de dag nog energie overhoud!

Hoe dan? Door in plaats van te besparen op je energie – en jezelf daardoor te beperken – je energie te beschermen. Zodat je niet meer leegloopt, maar in balans en energiek blijft.

Stijging gasprijzen

We zijn momenteel allemaal druk met onze energierekening: we kopen een extra dikke trui, zetten de verwarming wat lager, douchen korter en doen op deze manier ons best om de kosten enigszins te beperken. Uiterst actueel, want met de huidige gasprijzen ontkomt niemand aan hogere energiefacturen.

Wat we in deze drukte maar al te snel vergeten, is dat we ook te maken hebben met onze eigen energiehuishouding. Je happy voelen, goed in je vel zitten, energiek, optimistisch, gepassioneerd en liefdevol zijn. Misschien ervaar jij het tegenovergestelde: vermoeid, somber, fysieke klachten en weinig tot geen doorzettingsvermogen. Sowieso start je met moeite een nieuwe dag, omdat je weet dat halverwege je batterij al leeg is.

Geen onbelangrijke vraag dus: hoe staat het ervoor met jouw persoonlijke energiefactuur?

Burn-out

Vraag jij je wel eens af hoe het komt dat je steevast moet bijkomen van eventjes boodschappen doen? Of dat je, nadat je een half uurtje met je buurman hebt staan praten, je volledig leeggezogen voelt? Of dat je in een leuk lunchtentje zit, maar achteraf bekaf bent? Of dat je nu al opziet tegen dat “o zo gezellige” kerstdiner? Of dat jouw collega’s, klanten, kinderen, … noem maar op en vul zelf maar aan.

We racen maar door en nemen de leegloop van onze batterij vaak op de koop toe, we raken eraan gewend. Met alle gevolgen van dien, want de cijfers van burn-outs, akelige ziektes en depressies liegen er niet om. En met het afdoen als zijnde ‘welvaartsziekten’ lossen we het probleem niet op.

Wat jammer toch, het kan zo anders!

Maar hoe dan?

Alles verandert als jij weet hoe jij je eigen energiehuishouding beschermt.

Alles is energie

Alles en iedereen bestaat uit energie. Energie is trilling en vibreert continue. Ook jij zendt dit uit en trekt dit aan. Er zijn laag vibrerende en hoog vibrerende energieën. Dit is een doorlopende wisselwerking en je krijgt alles uit je omgeving in de volle laag op je af.

Als jij dus op een plek bent waar lage, of zelfs negatieve energieën aanwezig zijn, moet je aardig beschermd zijn wil je daar niet door beïnvloed worden. Andersom is het ook het geval: als jij in aanraking komt met hoog vibrerende energie, dan merk je dat ook. Je kunt je daardoor lichter, optimistischer, krachtiger en liefdevoller gaan voelen.

Maar helaas kunnen we ons niet altijd omringen met high vibes, aangezien het merendeel van de mensheid op een lage frequentie fungeert. Ook hebben we te maken met vervuiling, zoals milieu, stress, verkeerde voeding, te weinig beweging, etc.

Het is dus meer dan ooit nodig om te weten hoe je goed kunt zorgen voor je eigen energiehuishouding. Zodat jouw energierekening jou niet duur betaald komt te staan!

Energiebescherming

Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je beschermd bent. Hoogstwaarschijnlijk ken je er al een aantal en pas je die (onbewust) toe, zoals: tijd voor jezelf nemen, lekker uitgebreid in bad gaan, sporten, genoeg fruit eten en zorgen voor voldoende nachtrust. Zo zorg je inderdaad goed voor jezelf en laadt jouw batterij weer op.

Helaas is dit goede gevoel vaak tijdelijk, want voor je ’t weet is de batterij weer leeg, voel je je gesloopt en draait je hoofd overuren om antwoord te krijgen op de prangende vraag: ‘help, wat doe ik verkeerd?’

Hoogsensitieve personen (hsp) hebben meer dan gemiddeld last van energieleegloop. Door je gevoeligheid, doordat je signalen (dus energieën) van anderen feilloos oppikt en doordat je de neiging hebt om in je hoofd te blijven malen, voelen hsp’ers zich eerder dan de gemiddelde persoon vermoeid.

Maar of je jezelf nou een label opplakt of niet, het feit blijft dat dealen met je eigen energiereserves en batterijleegloop voor iedereen een dagelijkse bezigheid is.

Tips & tricks

Gelukkig zijn er tips en tricks, do’s en don’ts en een heleboel handige handvaten die je a la minute en iedere dag kunt toepassen, waarmee je je energie goed beschermt.

Omdat ik zelf behoorlijk tegen m’n grenzen aangelopen ben en iedere dag weer tobde over de vraag ‘hoe komt het nou toch dat ik hier zo moe van word?’, ben ik me in deze materie gaan verdiepen. De resultaten waren verbluffend en zo enorm helpend, dat ik jou hier heel graag mee wil inspireren en helpen.

Op zondag 11 december organiseer ik een workshop waarin we, naast een stukje theorie, vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende technieken om jouw energie te beschermen. Je gaat aan het eind van de workshop naar huis met een scala aan superhandige tools (die ook in je hand-out staan) én gegarandeerd een boost aan energie!

Wat zou het fijn zijn als jij juist in deze tijd van het jaar niet meer op jouw energie hoeft te besparen. Want door de praktische handvaten die je aangereikt krijgt in deze workshop krijg je juist meer energie. Wel zo prettig met de kerstdagen in het vooruitzicht!

Kom op zondag 11 december naar de workshop “Energiebescherming – houd je energiepeil in balans”

Je bent zo welkom!

Time to Shine

Henny

N.B.: Met Reiki kun je je energie nog krachtiger beschermen, aangezien Reiki een hoog vibrerende energiestroom is.

Aansluitend aan deze workshop kun je de Reiki 1 cursus van 18 februari 2023 volgen. Als je besluit om dit te doen, breng ik de kosten van de workshop ‘Energiebescherming’ in mindering. Je volgt deze workshop dan dus GRATIS!

Alle informatie over deze cursus vind je op de pagina ‘Reiki 1 cursus’ of neem hier rechtstreeks contact met mij op.

Ja, ik kom graag naar de workshop over energiebescherming!

 

Zodra ik je gegevens binnenkrijg, is jouw plekje gereserveerd.

Mocht je vooraf nog telefonisch contact willen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je bent van harte welkom!

 

14 + 1 =