Geen woorden meer

 

Ken je dat gevoel dat je iets wilt omschrijven, maar de juiste woorden niet kunt vinden? Met geen mogelijkheid geeft dat wat in jou opkomt weer wat jij ziet, voelt of ervaart. “Ik kan de juiste woorden niet vinden”, zijn op dat moment precies de goede woorden.

Het moet gek gaan wil ik ergens geen taal aan kunnen geven. Ik heb een aardig vocabulaire en sta niet snel met een mond vol tanden. Toch zijn er momenten waarop ieder woord teveel is of alles wat in me opkomt tekort schiet.

Diepe gevoelens en emoties maken mij sprakeloos.

Veelzeggend stilzwijgen

Rauwe en kille pijn vraagt om stilte. Evenals intense liefde zonder woorden het mooist wordt beleefd.

De diepste diepten en hoogste hoogten van ons leven, de hel en de hemel op aarde, zijn niet in woorden te vatten.

Stilzwijgen is beter en veelzeggender dan mijn hele vocabulaire bij elkaar.

Ik ben er geweest – in de hel en in de hemel – en kan je niet vertellen wat ik gezien, gevoeld en gehoord heb. Ieder woord zou tekort schieten en iedere omschrijving is te oppervlakkig.

Bevrijdende woorden

En toch hebben juist woorden mij enorm geholpen om mijn gevoel te kanaliseren tijdens de hel op aarde. In plaats van schreeuwen en de boel af te breken, hielp het mij enorm om mijn intense pijn woorden te geven. Geen mooie zinnen of perfecte grammatica, maar rauwe woorden die rechtstreeks uit mijn binnenste naar buiten stroomden.

Zoals een gevaarlijk kolkende rivier, zo stroomden de woorden op papier.

Niet te stuiten en onverklaarbaar intens.

Miljoenen auteurs hebben hun best gedaan om in woorden te vatten wat liefde is. Evenzoveel boeken falen, omdat pure liefde alleen woordeloos beleefd kan worden. “Wat door een ander ooit verzonnen is, slaat de plank finaal mis.” [1]

Ook zijn er duizenden boeken geschreven over allesverscheurende levenspijn. Maar het leven tot op het bot beleefd, daar zijn eveneens geen woorden voor. “Tranen zijn woorden die moeten stromen.” [2]

Daarnaast zijn er duizenden boeken gepubliceerd met woorden die bij lange na niet raken aan de schoonheid die beleefd kan worden in natuur, kunst of muziek en in de magie van taal.

Daar waar geen woorden wonen, kan ons hart haar eigen taal spreken.

Geïnspireerde woorden

Tot de woorden als vanzelf weer opborrelen.

Maar dan wel geïnspireerd inSpirit – in alignment met boven en beneden. Volledig in balans. Rechtstreeks uit m’n hart en met een grote boog om mijn ego heen.

Dan doorbreek ik graag mijn zwijgen, spreek frank en vrij mijn waarheid en schrijf verder aan mijn eigen levensverhaal.

Want de zin van het leven, die schrijf je zelf!

Mooie ziel

Je bent een kostbare parel.

Helaas vaak verstopt onder een flink aantal lagen.

Herinner je je schoonheid en puurheid.

Je mag er zijn én je bent hier niet zonder reden.

Laat je gevoel spreken en luister dan zwijgzaam naar de muziek van je hart:

“Er zijn geen woorden meer voor wat ik voel

Dat je bijzonder bent is niet speciaal genoeg

Er zijn geen woorden meer, geen woorden meer … voor jou!” [3]

Ben jij toe aan geïnspireerde woorden, bijvoorbeeld voor jouw website, maar vind je het lastig om dit alleen te doen? Ik wil je daar graag bij helpen, check mijn schrijfcoach-aanbod.

[1] De Jazzpolitie – Liefdesliedjes

[2] Quote van Paulo Coelho (schrijver, 1947): “Tranen zijn woorden die moeten stromen. Zonder die heeft geen enkele vreugde glans en kent geen enkel verdriet een einde.”

[3] De Jazzpolitie – Liefdesliedjes