Geloof het of niet

Er was eens een ‘goedgelovig’ meisje dat keek over het randje van haar religieuze mandje … en zag daar tot haar grote verbazing allemaal andere gelovigen, in alle soorten, maten en kleuren! Met dit verschil: zij hadden geen kerk, bijbel, dogma’s of God van de kerk. Maar wat geloofden zij dan wel? Wat aanvankelijk shockerend voor mij was, werd later mijn grootste bevrijding: je bent niet wat jou overkomt, maar je bent dat wat jij kiest te geloven.

 

Waar een flink deel van de wereldbevolking gelooft dat het leven hen overkomt en dat ze er niet of nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen, beginnen gelukkig steeds meer mensen te ontwaken en zich bewust te worden van het feit dat zij zelf de creator zijn van hun realiteit.

Wie gelooft er niet in de wet van de zwaartekracht? Probeer maar eens omhoog te vallen of om een bord niet op de grond te laten belanden als je het bewust uit je handen laat glippen. No doubt about it – daarover zullen we het snel eens zijn.

Natuurwetten zijn een gegeven, we kijken er niet gek van op, we geloven 100% in de werking ervan.

Wet van Aantrekking

Waarom leven we dan niet bewust met die andere natuurwet, namelijk de wet van aantrekking? Deze wet leert simpelweg dat wat je aandacht geeft, groeit én naar je toetrekt.

Als een magneet trekken gelijken gelijken aan, laat dat maar aan de werking van energie over.

En aangezien alles en iedereen uit energie bestaat, is het niet heel moeilijk om een verklaring te vinden voor de leefomstandigheden en het welzijn van de mensheid.

Waarom weigeren zovelen te geloven in de Law of Attraction of zijn er op z’n minst sceptisch over? Ik vermoed omdat het ons niet zo goed uitkomt. Wie wil er nou de schuld van de misstanden in z’n leven op zich nemen? Het is toch zoveel makkelijker om dat buiten jezelf neer te leggen, bij je medemens of bij een godheid (mijn ‘religieuze mandje’)? Deze slachtofferrol voelt veilig, dat is je comfortzone geworden, daar hoef je tenminste niets te verantwoorden.

Licht geven

Zodra je UIT deze ego-voedende slachtofferrol rol stapt en IN de rol van schepper van je eigen werkelijkheid, trek je niet langer ellende naar je toe, maar mag je jezelf gaan baden in het zonlicht van lichtheid en geluk.

Dat is immers waarvoor wij op deze aardbol rondlopen: licht leven, licht geven en de wereld tot een lichtere plek maken.

Wij zijn allen gelovigen

Ik geloofde dus heilig in de leer van de kerk, nam de Bijbel letterlijk en richtte mijn leven in zoals dat bij een ‘oprecht gelovige’ hoort. Tot die bewuste D-day van dat randje van mijn mandje en ik ineens nog veel meer gelovigen leerde kennen.

Waar de één gelooft in de oerkracht van de natuur en zo natuurlijk mogelijk leeft, gelooft de ander in bedrijfsgroei en de inzet van de juiste strategieën. Weer een ander heeft van schilderkunst haar levenswerk gemaakt, want zij gelooft heilig in visuele expressie van gevoelens. En ook leerde ik iemand kennen die  gelooft in het worden van de beste versie van jezelf, hij heeft inmiddels duizenden mensen in die richting gecoacht. Gepassioneerd gelovig als hij is.

Mijn overtuiging werd sterker: ’t is maar wat je gelooft, want dat zul je in je werkelijkheid terugzien.

Time to Shine!

De kerk met haar leerstellingen werd voor mij één van de keuzemogelijkheden om te geloven. Voor velen biedt religie houvast en richting, maar niet langer voor mij. Ik onderzocht vele mogelijkheden om ‘mijn geloven’ te praktiseren, van de diversiteit aan kerkelijke stromingen tot ver daarbuiten, en het bracht me tot nieuwe persoonlijke inzichten:

– wij worden als lichtwezens geboren;

– zijn hier gekomen om ons ware Zelf & onze levensmissie te ont-dekken;

– om (soms pittige) levenslessen te leren en karma te doorbreken;

– om daardoor het licht in onszelf te ont-dekken en te versterken;

– zodat we onze lessen & licht kunnen doorgeven aan de wereld – Time to Shine!

Master Key

Of nu je gelooft in jezelf of in de liefde van je leven, in het feit dat de aarde plat of rond is, in een religie of in je carrière, … wat je gelooft is datgene wat je creëert.

Wat te doen als jouw realiteit je niet aanstaat en je hebt geen idee waar je moet beginnen om dat te veranderen? Je kunt altijd je overtuigingen overschrijven, je geest herprogrammeren en jouw ‘master key‘ gaan gebruiken.

Daarvoor zul je wel moeten afdalen tot in de krochten van je ziel – innerlijk werk – want hoe langer jouw geloof bevestigd is, hoe langer jouw wedergeboorte zal duren.

Of niet.

’t Is namelijk maar wat je gelooft 😉

En wat een bevrijding is dat!

“This is our aloneness
This is our time
This is the mountain
We alle have to climb

This is our destiny
Wild and free
We’re all holding a master key
To the empty sky

Into the wind

We fly”

… en zij leefde nog lang en gelukkig …

Liefs,

Henny

Reiki helpt mijzelf en mijn klanten om in een versneld tempo laagjes belemmerend geloof af te pellen, om zo tot ons oorspronkelijke en ware zelf te komen. Deze helende en verlichtende energie kan ik inzetten in een live behandeling of via een afstandshealing. Laat het me weten als je dit wilt, dan plannen we een sessie in.

Klik hier voor contact, ook als je je gewoon je verhaal wilt delen ben je welkom!

Lyrics: Into the Wind – Miten, Deva Premal