Op de juiste plek

 

Voorheen hielp ik mensen om de juiste plek op de arbeidsmarkt te vinden en later deed ik hetzelfde, maar dan met woorden. Ook daar zijn namelijk plekken voor te vinden, zodat je de markt en jouw doelgroep beter bereikt. Tegenwoordig combineer ik die twee: sta jij op je plek én durf je daar woorden aan te geven? ‘Op de juiste plek’, het lijkt wel een rode draad door m’n leven.

Als personeelsfunctionaris en reïntegratiecoach was het mijn dagelijkse job: de juiste man/vrouw op de juiste plek. Want mijn overtuiging was al bij het kiezen van de studie Human Resource Management: er moet voor iedereen een juiste plek zijn.

Voor hem was geen plek

Later kwam deze vraag levensgroot terug toen mijn jongste zoon overal buiten de boot bleek te vallen. Ook voor hem zou toch een juiste plek moeten zijn? Dat werd een jarenlange zoektocht, dwars tegen alle regels en buiten alle ‘enige juiste plekken’ om. Nu heeft hij zijn unieke plek gevonden en wat ben ik trots op hem! Lees hier meer over deze zoektocht.

Vuur in woorden vangen

Woorden op de juiste plek, het werd zo’n zes jaar geleden mijn nieuwste uitdaging. Als tekstschrijver knutselde ik webteksten in elkaar, aanvankelijk commercieel gericht, maar later meer en meer vanuit het innerlijk vuur van de persoon geschreven. Want als ik het vuur van de ondernemer, dat in de ogen te zien was, wist te vertalen in woorden, had ik m’n doel bereikt.

Dit schrijverschap groeide uit naar een diepere vorm van ‘het vinden van de juiste plek’, namelijk: weet jij als mens je plek én ben je in staat te verwoorden wat jou door dit leven drijft? Of met andere woorden gezegd:

Ken jij de rode draad uit je leven? Durf je laagjes af te pellen en je innerlijk licht tevoorschijn te toveren? Durf je vervolgens te staan voor jouw waarheid en neem je ook daadwerkelijk die unieke plek in die voor jou bestemd is?

Als lichtcoach help ik jou om het licht in jou te ont-dekken, zodat jij kunt shinen als nooit tevoren.

De juiste plek bestaat niet!

En laat ik er nou achter gekomen zijn dat er geen JUISTE plek bestaat?! Zowel niet voor werkzoekenden, alsook niet voor woorden … en al helemaal niet voor je persoonlijke missie.

Pardon, wat zeg je me nou? Ga je eigenhandig de rode draad uit je leven ondermijnen? Wees gerust, dat nooit. Eenmaal op je spoor, altijd op je spoor.

Dat is de heerlijke flow van leven in je missie-spoor, dat gun ik iedereen!

Wat er wel aan schort: ik ben niet meer zo van ‘juist’, ‘goed’, ‘fout’, etc. Je gaat namelijk uit van het feit dat er geen andere mogelijkheden bestaan dan die ene, de goede, de juiste. Al het andere is dan op z’n minst twijfelachtig of zelfs onjuist. En als ik ergens allergisch voor geworden ben, is het de dualiteit van goed/fout, wel/niet, waarheid/onwaarheid, etc. Het lijkt het bestaansrecht te zijn van de 3D-mensheid die leeft op een lage trillingsfrequentie: ‘als ik het niet kan beoordelen (of veroordelen), schrijf ik het af en is het dus onjuist.’

Ik draag graag m’n steentje bij aan het verhogen van onze vibratie en het verlichten van onze geest, zodat we daarmee de wereld om ons heen tot een lichtere plek maken.

Scheve schaatsen en dode sporen

Als ik terugkijk op m’n leven is er niet zo heel veel wat ‘juist’ voelde. Ik bewandelde vele zijpaden, reed scheve schaatsen, wisselde van spoor en zat soms letterlijk op een dood spoor.

En toch was ook dat alles ‘juist’. Het heeft er namelijk toe bijgedragen dat ik ben wie ik ben en doe wat ik doe.

Dus als je jezelf dan toch dé vraag wilt stellen: Is de plek waarop ik mij op dit moment bevind ‘juist’? Dan zeg ik: JA, volmondig JA. Misschien voelt het soms niet zo handig en nogal ingewikkeld, maar het is altijd helpvol, leerzaam en een stap in een bepaalde richting. Is dat dan de juiste richting? Laat los, totaal niet belangrijk, want hoe heerlijk is het als je het woordje ‘juist’ mag weglaten.

Dan is er namelijk altijd richting!

Zolang je maar loopt, onderweg bent, jezelf ontwikkelt, volop leeft en je energiestroom niet blokkeert. Dan is er niks mis met jou en jouw reis door dit leven. Dan is de plek waar jij je nu bevindt JUIST, met hoofdletters.

⁠Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder … LEEF !!

Júist als het niet juist voelt.

Oh ja … en geef er vooral woorden aan, zodat we inspiratiebronnen voor elkaar zijn.

Time to Shine,

Henny

Ont-dekken van de lagen die jouw ware potentieel verborgen houden doe ik met behulp van Reiki. Woorden vinden voor jouw diepere waarheid doe ik door middel van schrijfcoaching. Neem contact met me op als je meer wilt weten. Je bent welkom!