reiki vraagt om lef

 

Zodra we de ‘reis van ons leven’ gaan maken – de herontdekking van ons ware zelf – merken we dat het vaker een bumpy road is dan een glad geasfalteerd pad. Ook het werken met Reiki is niet altijd smooth en liefjes, al willen velen ons dat wel doen geloven. In dit artikel geef ik woorden aan die onderbelichte kant van Reiki. Want écht gaan leven vraagt wel een portie lef!

Reiki is spirituele universele levensenergie die daarheen gaat waar het voor jou op dat moment het hardst nodig is. Daar heb ik als behandelaar weinig invloed op, ik spreek alleen de intentie uit dat de energie haar helende, onthullende, transformerende en liefdevolle werk zal doen.

En dat doet ze! Ik ervaar het zelf nog dagelijks en zie het bij al m’n klanten: niets blijft zoals het was. Dat is tegelijk de disclaimer die ik geef: weet dat als je een reiki behandeling ondergaat, er altijd wat in gang gezet wordt, maar ik kan je niet voorspellen wat er bij jou persoonlijk gebeurt. Ieder mens is uniek en daarmee is ook iedere heling uniek.

Je bent wat je denkt

Leven is bedoeld om in bewustzijn te groeien, zodat je wordt wie je in wezen bent. Maar je kunt je eigen groei aardig in de weg staan, bijvoorbeeld door aangeleerde en belemmerende overtuigingen. Zodra je deze begint te doorzien en nieuwe overtuigingen gaat aannemen, verandert je leven radicaal.

Onze werkelijkheid vormt zich namelijk door wat we denken … en laat dat wat we denken nou gebaseerd zijn op onze innerlijke (en vaak onbewuste) overtuigingen.

Dus dat betekent dat als jouw (vaak onbewuste) overtuiging verandert – en daar speelt Reiki een krachtige rol in – jouw realiteit ook verandert. Je bent wat je denkt.

Nogal heftig

“Ik dacht dat de behandeling heel fijn en ontspannend zou zijn, maar ik vond het nogal heftig en eigenlijk niet heel prettig aanvoelen!”

Mijn klant zette mij aan het denken. Want ik weet dit wel, maar communiceer ik dit wel helder genoeg voordat ik een behandeling start? Daar is voor mij meer bewustzijn op gekomen, dus dat ga ik voortaan anders aanpakken.

Wat ik nog wel eens terugkrijg van klanten en wat ik zelf ook regelmatig ervaren heb, is duizeligheid, ontgiftingsverschijnselen*, moeheid, slapeloosheid, etc. Weet dat dit alles tijdelijk is én dat het een teken is dat de Reiki energie haar helende en zuiverende werk aan het doen is.

Geeft Reiki altijd een fijn gevoel? Nee dus.

Is Reiki altijd goed? Ja, absoluut!

Wil je een heerlijke ontspanning ervaren? Dan mag je Reiki zeker proberen, maar als ontspanning je enige doel is, kun je je misschien beter melden bij een sauna (mjammie :)). Kies je voor serieuze transformatie van je leven, omdat je diep vanbinnen voelt dat het hoog tijd is om te zijn wie je in wezen bent en zo je innerlijk licht te laten schijnen? Dan zit je bij een Reiki behandelaar goed.

Wat wil je met je leven?

Ik geloof dat stilstand achteruitgang is. Wij lopen niet voor jan met de korte achternaam hier op deze aarde rond, maar wel met één belangrijk doel: persoonlijke groei, het herontdekken van je ware zelf en het schijnen van je innerlijk licht. Want alleen dan komt er opwaartse beweging in de frequentie op deze aarde en zien we de heerlijke gevolgen daarvan, een nieuwe aarde.

Dus als ons “eigen aangeboren grote helende licht“* weer volop gaat schijnen, weten we dat we op de goede weg zitten.

En ook dat kan ik je met m’n hand op m’n hart beloven: daar waar je de bodem van de put aangetikt hebt, komt altijd een moment dat je je afzet tegen diezelfde bodem en je richting het licht beweegt. Donkere wolken maken plaats voor licht, de bumpy road wordt steeds beter begaanbaar. Ik spreek uit eigen ervaring en zie hetzelfde bij mijn klanten gebeuren.

Stilstand is verleden tijd

Sinds ik Reiki ken en ervaren heb, weet ik dat deze helingsmethode een zeer goed middel is om je innerlijk licht te herontdekken, misschien wel het beste wat ik ken.

En ja, Reiki schuurt hier en daar, knabbelt aan vastgeroeste overtuigingen, sluipt die ruimtes binnen die jij afgesloten dacht te hebben, morrelt aan jouw binnenwerk en geeft tegelijk ook jouw buitenkant een poetsbeurt – Time to Shine!

There can be no light without the dark

No guts, no glory

Reiki is niet oppervlakkig, niet alleen pure ontspanning, meestal zie je niet plotsklaps het licht en je voelt je niet a la minute een ander mens. Al beweer ik niet dat dit alles niet mogelijk is, maar ik noem dat ‘prettige bijwerkingen’. Het echte werk gebeurt namelijk binnenin jou – it’s an inside job!

Reiki is diepgaand en transformerend.

Zeer zeker ga je het licht zien, maar groeien kost tijd.

En die groei kan ik je garanderen, dankzij de wondere werking van deze universele levensenergie.

Je overgeven aan de transformerende kracht van Reiki vraagt lef. Zoals ik eerder zei: niets blijft zoals het was, dus is dat wat je wilt? Als je antwoord JA is, dan ben je klaar om écht te gaan leven, zoals leven bedoeld is.

LEVEN is het meervoud van LEF – no guts, no glory!

Reiki Master

Binnenkort ga ik me de laatste module van Reiki eigen maken, waarna ik me Reiki Master mag gaan noemen. Ik zie er enorm naar uit, want wat ik inmiddels zeker weet is dat Henny Reiki is en Reiki Henny. Ik ben onlosmakelijk aan deze goddelijke energie verbonden, ze stroomt door me heen.

Reiki betekent voor mij alles, iedereen en mezelf in onvoorwaardelijke liefde kunnen omarmen en helemaal in lijn leven met mijn levensmissie.

Ik ben slechts het doorgeefluik, zodat zoveel mogelijk mensen hun ware zelf gaan herontdekken en levens veranderen.

Review: “Het is goed om te weten dat Reiki energie veel in je los kan maken. En soms voelt dat niet meteen prettig. Mijn eerste ervaring met Reiki had ik elders, maar toen ik tegen een aantal dingen aanliep werd ik niet verder geholpen. Gelukkig kwam ik hierover in gesprek met Henny en met haar tips kon ik wel verder. Nu weet ik hoe ik Reiki kan toepassen zodat het prettig is voor mij. Dank je wel Henny!”

Roept Reiki jou? Laat het me weten, je kunt bij mij terecht voor een behandeling op afstand of live (in Arnhem), lees hier meer informatie. Je bent welkom!

Liefs, Henny

* Ik raad sowieso altijd aan om na afloop van een behandeling veel water te drinken, om zo het ontgiften te ondersteunen. 

* Uitspraak van Mikao Usui (Japan, 1865 – 1926), grondlegger van de Reiki methode

Leestip: Het hart van Reiki – Frans Stiene

Lees ook mijn eerder geschreven blog: Wat is Reiki – onzin of lifechanging?