Verander je verhaal, verander je leven

 

Wat is jouw levensverhaal? Wat vertel jij jezelf keer op keer? Jij bent de hoofdrolspeler in jouw eigen film en als je in staat bent om je script te herschrijven, verandert je leven radicaal. Op het moment dat ik me daar bewust van werd, stopte ik dit karma en ben ik aan een nieuw verhaal begonnen. Wetend dat ik onmogelijk aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven kon beginnen, zolang ik het oude bleef herhalen.

Voordat je geboren werd voelde jouw ziel zich compleet, in volmaakte eenheid met de Bron, volledig zuiver en in perfecte onvoorwaardelijke liefde. Maar vanaf dat incarnatiemoment begon je dualiteit te ervaren. Dit betekent afgescheiden, los van je medemens en van je afkomst, je ontwikkelde een onverklaarbaar gevoel van heimwee en een sterk verlangen naar eenheid.

In onze dagelijkse werkelijkheid proberen wij dit verlangen op te lossen met materieel bezit, relaties en werk. Maar hiermee los je de heimwee en het verlangen niet op, je maakt het er eerder erger mee. Want relaties in welke vorm dan ook, zijn altijd eindig, lijden gegarandeerd. Je carrièredrang is eindeloos, met een grote kans op welvaartsziekten. En het verlangen naar materieel bezit is onverzadigbaar en levert onrust, jaloezie en hebzucht op.

De reis van je leven

De reis naar je ziel is de enige weg die blijvende vervulling oplevert.

Jouw pure en volmaakte ziel is nog in precies dezelfde staat als voordat je in deze dualiteit landde. Helaas zijn er vanaf het eerste moment van jouw aardse bestaan beschermlagen om jouw ziel gebouwd, waar je je levenlang zelf aan meegewerkt hebt.

De grote uitdaging die je in dit leven mag aangaan is je slachtofferrol voorgoed achter je laten en je levensverhaal zelf gaan schrijven, om zo de dualiteit te ontstijgen.

Tijdens deze reis van je leven ga je bewustzijn aanbrengen op al die beperkende overtuigingen en blokkades, zodat je je ervan kunt ontdoen. En daarbij ook bewustzijn aanbrengen op het karma wat je uit je familielijn hebt meegekregen, zodat je jezelf en je nageslacht hiervan kunt vrijmaken.

Volmaakt gelukkig

De reden waarvoor jij leeft, ben je zelf!

Dat is niet je vader of moeder, je kinderen, partner, vrienden, kerk, werk of anderszins. Ons is geleerd alsof we hier zouden rondlopen om de sores van anderen op te lossen. Niets is minder waar, want iedereen is namelijk met dezelfde reden in deze 3D-film aanwezig: midden in de modder van afgescheidenheid spiritueel gaan groeien, om volmaakt geluk in jezelf te gaan ervaren.

Zolang jij iemand anders nodig hebt om gelukkig te zijn, ben je nog in onbalans en leef je onbewust.

Dit is niet fout, maar wel reëel. Je zult lijden ervaren, je zult je leven moeten óverleven en je bent gevangen in de fuiken van ‘liefde’ die aan allerhande voorwaarden moet voldoen. Uiteindelijk doen we hier allemaal aan mee, omdat ons ego hieraan verslaafd is, maar het is puur eigenbelang.

We dream our world into being

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen levensverhaal en niet voor het verhaal wat een ander aan het schrijven is.

Dus … niet afkijken, de ander niet corrigeren of bestraffen, geen hulp of verlossing van boven of beneden verwachten, en zeker de problemen van een ander niet gaan oplossen.

Pas wanneer je niemand nodig hebt en volledig vanuit zelfliefde en de zuiverheid van je ziel kunt deelnemen aan het spel van de dualiteit, ervaar je ultieme vrijheid en rust, ga je ten volle leven zoals leven bedoeld is en ben je in staat onvoorwaardelijke liefde te ontvangen en te geven.

Een gezonde ziel die in balans is, leeft in overvloed en deelt uit, leeft in waarheid en liefde en belichaamt een stralend bewustzijn: Time to Shine!

Een nieuw verhaal

Mijn verhaal, wat ik vanuit generaties vrouwenlijn doorkreeg, was: doe maar normaal, weet je plek als vrouw, dat kun jij toch niet, wat verbeeld jij je wel?

Tot ik ontdekte dat het verhaal wat ik was gaan geloven én herhalen, mijn werkelijkheid werd.

Op dat moment van bewustwording stopte ik dit karma en ben aan een nieuw verhaal begonnen.

Laten we onszelf onvoorwaardelijk liefhebben en ervaren hoe compleet en volmaakt we zijn, by nature. Pas dan zijn we in staat een andere ziel oprecht lief te hebben, creëren we ons mooiste leven, verhogen we de frequentie op aarde en maken zo met elkaar de wereld tot een mooiere plek.

“As above, so below

as within, so without

as the universe, so the soul” [1]

Je kunt onmogelijk aan een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen, als je het vorige blijft herhalen!

Heb jij het lef om uit de inhoud van je verhaal te stappen, de rode draad te ontdekken en jezelf een nieuw levensverhaal te gaan vertellen?

Time to Shine,

Henny

– Binnenkort verschijnt mijn online training ‘Write your soul free’. Houd mijn website in de gaten of schrijf je in voor de Nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte wanneer de training verschijnt.

– In het najaar ben ik van plan om de meerdaagse training storytelling ‘Verander je verhaal, verander je leven!’ te gaan geven, via de bekende kanalen blijf je op de hoogte.

[1] Hermes Trismegistus is een mythische figuur die werd gezien als een oeroude profeet die geheime kennis openbaarde aan de mens, en is de centrale figuur in het hermetisme. (Bron: Wikipedia)